Yerba Mate

Yerba Mate is een Zuid-Amerikaanse theevariant die je de hele dag door drinkt en steeds aanvult door af en toe water bij te schenken. In opdracht van de importeur moet het in de Benelux worden geïntroduceerd en verkocht.

Uitdaging

Introduceer het merk Taraqui en de Yerba Mate bij de inkoopafdelingen van de grote supermarktconcerns. Hou daarbij rekening met het feit dat er per week gemiddeld 400 nieuwe producten aangeboden worden.

Lionel Messi, Neymar da Silva Santos Junior en Koningin Maxima drinken Yerba Mate dagelijks…

Proces

Uit onderzoek bleek dat Yerba Mate in landen als Argentinië, Chilië en Brazilië een ongekende populariteit geniet. Iedereen drinkt het de hele dag door. Buiten deze landen kent bijna niemand deze sterke theevariant en haar bijzondere drinkwijze. Deze onbekendheid bij het Europese publiek hebben we als hoofdpunt gebruikt voor de introductie bij de supermarktconcerns. Het product is in beperkte oplage als een volstrekt uniek bezorgpakket afgeleverd en bij de leidinggevenden van de inkoopafdelingen aangeboden als smokkelwaar. Een bijgaande brief gaf uitleg over een illegale zending en garandeerde namens de echte leverancier een legaal en kwalitatief goed product. De brief eindigde uiteraard met een ‘open’ uitnodiging voor het merk om met de afdeling inkoop aan tafel te komen.

Resultaat

Bijna alle ontvangers (één uitgezonderd) hebben positief op de door ons aangeboden smokkelwaar gereageerd. Na afspraak wordt het product inmiddels bij de diverse concerns verkocht. Momenteel ondervindt de importeur een logistiek probleem met haar leveranties en kan ze niet aan alle gestegen vraag voldoen. Een vervelende bijkomstigheid waar we toch wel een klein compliment in zien.

Reactie van de klant

Sterk spul, en een hip alternatief voor koffie…